Verzekeringen

Bij verzekeringen maken we een verschil tussen schade en levensverzekeringen

Schade­verzekeringen 

een huishouden heeft vaak verzekeringen nodig om de woning met inboedel, zorgkosten en het vermogen te beschermen, enkele verzekeringen hiervan zijn

Opstal/woonhuis incl. glas wordt als eis gesteld door de hypotheekverstrekker
Inboedel voor de losse spullen en inrichting in huis en schuur

Deze verzekeringen dekken o.a. het brand, storm, waterschade, inbraak risico ed. Tegenwoordig zijn de dekkingen uitgebreider met de z.g.n. all risk dekking of van buitenkomende onheilen, alles is gedekt tenzij uitgesloten, zoals opzet van de verzekerde.

 

Woonpakket

In een woonpakket kunnen vrijwel alle polissen ondergebracht worden, buiten de hierboven genoemde verzekeringen ook:

  • Aansprakelijkheidsverzekering voor schade en letselschade toegebracht aan derde
  • Rechtsbijstandverzekering voor geschillen in het verkeer, werk of woonomgeving.

Als je inkomen te hoog is of je vermogen (geld ook voor gehuwden en samenwonenden) krijg je geen pro- Deo advocaat. Vaak is er ook een eigenbijdrage vereist.

Op https://www.rechtsbijstand.nl/ kan je overige voorwaarden terugvinden.

Er worden al jaren meer rechtsbijstandsverzekeringen afgesloten omdat er meer conflicten juridisch afgewikkeld worden dan vroeger.

  • Auto/motor WA, WA beperkt casco of all risks met ongevallenin(op)zittende
  • Kostbaarheden sierraden, kunst en verzamelingen
  •  Reis medische kosten, annulering, bagage, repatriëring
  •  Elektronica/computers telefoons, laptops, computers 

Als deze polissen, of meerdere in een woonpakket worden ondergebracht zijn er geen overlappingen in de dekking en wordt er pakketkorting gegeven. De grootste premieverschillen komen het meeste voor bij de autoverzekeringen.

Geld & Wonen kan vele schadeverzekeraars vergelijken en het juiste pakket voor je samenstellen

Levens/risicoverzekeringen

kunnen tijdelijk een risico op overlijden afdekken om bv een hypotheek af te lossen, voor de opvang van de kinderen zolang ze thuis wonen of de woon en huurlasten op te vangen. De verzekerde periodes kunnen kort zijn bv 5 jaar, 10jaar of lang 30 jaar zijn zoals bij een hypotheek. De levensverzekeringen met een spaar en overlijdensrisicodeel in één, zijn beschreven bij hypotheken. Hier komen de risicoverzekeringen aanbod

Lineair

De verzekerde som daalt in een vaste lijn naar € 0,= Hier wordt de verzekerde som door de looptijd gedeeld. Als de verzekerde periode voorbij is wordt er niets uitgekeerd.

Annuïteiten

De verzekerde som daalt in een boog naar € 0,= afhankelijk van het percentage, zie in schema. Als de verzekerde periode voorbij is wordt er niets uitgekeerd

Gelijkblijvend

De verzekerde som blijft gelijk over de verzekerde periode en keert alleen uit bij overlijden in deze periode. Als de verzekerde periode voorbij is wordt er niets uitgekeerd.

Geld & Wonen vergelijkt vrijwel alle risico verzekeraars op premie en voorwaarden

Veelgestelde vragen

Een verzekerde som kan je per direct verhogen of verlagen, opzeggen kan maandelijks

Met een herbouwwaardemeter krijg je een garantie tegen onderverzekering, zie bij de herbouwwaardemeter op onze site

Bij een woonhuis de herbouw/herstelwaarde en bij een inboedelschade de nieuwwaarde tenzij de dagwaarde 40% is van de nieuwwaarde dan krijg je dagwaarde

Per januari elk jaar kan je overstappen of je bestaande polis wijzigen. In de tussentijd niet.

Voor sommige aanvullingen heb je een gezondheidsverklaring nodig

Als de verzekerde som niet boven de doorgaans € 300.000,= uitkomt (verschilt per verzekeraar) hoeft dit niet en is een gezondheidsverklaring genoeg. Als de gezondheidsverklaring is nagekeken door de verzekeraar kan het zijn dat er een verhoogde premie wordt voorgesteld en/of een medische keuring verlangd wordt. Ook kunnen er aanvullende medische gegevens opgevraagd worden bij (huis)artsen.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen